DIETA PUDEŁKOWA A PRACA
Pracowity dzień, a Ty nie masz pomysłu na obiad? Według statystyk około 70% osób pracujących w Polsce nie znajduje czasu na posiłek podczas pracy. Stres, szybkie tempo życia i brak uwagi skierowanej na zdrowe, zbilansowane odżywianie. Stają się zatem głównym powodem coraz częstszych chorób i dolegliwości ze strony układu pokarmowego oraz układu hormonalnego. Czy w okolicznościach pracy na etacie możesz zadbać o zdrowe odżywianie? Jak najbardziej! Z pomocą przychodzi catering dietetyczny.
ZDROWO I SZYBKO?
W klasycznym pojęciu – szybko nigdy nie jest równoznaczne ze zdrowym. Nieważne, czy zamawiasz “obiad na mieście”, czy korzystasz z kantyny w pracy. Zazwyczaj narażony jesteś na jedzenie bliskie “fast food”, co w konsekwencji prowadzi do problemów zdrowotnych i nie sprzyja utrzymaniu dobrej kondycji. Często też oznacza to katastrofę dla portfela – ponieważ zakupy na całodzienne wyżywienie stają się chaotyczne i niezaplanowane. Catering dietetyczny umożliwia spożywanie zdrowych, zbilansowanych dań w formie zapakowanej – idealnej do przetransportowania z domu do pracy. Drugie śniadanie, obiad i podwieczorek otrzymujesz codziennie wieczorem pod wybrany adres. Zabranie tych posiłków do pracy zajmuje chwile, a procentuje uregulowaniem diety i poprawą jakości codziennej diety. Śniadanie i kolacja pozostają już w Twoich rękach. Dopasowane będą zatem do rytmu dnia domowników, a sama dieta pozwala na godzenie dnia pracy z codziennym, zróżnicowanym życiem.